Uudised

Rannarootsi Muuseum kutsub pärimusmuusikakontserdile 18.06.2022.

Rannarootsi Muuseum kutsub pärimusmuusikakontserdile 18.06.2022.

Armsad sõbrad. Peagi kõlab meie muuseumi aias kaunis muusika. Täpsemalt L, 18. juunil 2022 kl 19 Rannarootsi muuseumi õuel, Sadama 32, Haapsalus. Muuseumi aias on sel õhtul ka kohvik.

 

Mida kuulda saab?

  1. aasta juunis esmakordselt toimunud saarte ja rannikualade tuur saab sel aastal järje. Sel aastal paneme piedestaalile erinevate rannikualade ja saarte muusika. Esinejateks on Duo Mänd/Krüsban ning Villu Talsi oma soolokavaga. Muusikud on lugusid välja valides võtnud fookusesse need samad kohad, kus ka tuuri kontserdid toimuma saavad. Nii saavad kuulajad kontserdil kuulda muu hulgas ka lugusid nende enda kodukandist. Kirsiks tordil oleme igale kontserdile kaasanud ka kohalikke muusikuid - kas siis noori lootustandvaid muusikuid või kohalikke juba vanemaid pillimehi. Eesmärgiks on korraga lavale tuua tegevmuusikute nägemus antud piirkondade muusikast, aga samas kõrvutada seda ka kohapeal elavate ja sealt inspiratsiooni saanud muusikute esitatava muusikaga.

 

DUO MÄND/KRÜSBAN

Debüütplaat “Ai-tit tui-tui” võtab kokku ansambel Duo Mänd/Krüsbani olemuse ja suhtumise pärimusmuusikasse - traditsioone austav, heatahtlik, tantsuline, terav, hoogne, robustne, peenetundeline ja natuke kiiksuga. Plaadil kuuleb peamiselt seadeid meie oma pärimusmuusikast, sekka ka natuke välismaist ja uuemat autoriloomingut.

 

Regina Mänd – 5-keelne viiul, laul

Kert Krüsban – eesti lõõts, laul

 

VILLU TALSI

Villu Talsi on tegus muusik ja tuntud eelkõige ansambli Curly Strings liikmena, kuid tema sooloetteasteid kuuleb harva. Ja ega mandoliin tavapäraselt ju soolopill ei olegi, seda põnevam on kuulda, mis moodi Villu oma kaheksal keelel kuulajatele läheneb. Lääne-Eesti ja saarte tuuri jaoks on ta kavasse võtnud sealseid kohalikke pärimuslikke lugusid ning Virumaa poisina kõrvutab ta neid seikluslikult Põhja-Eesti muusikaga.

 

Piletid on müügil Piletilevis  ja kohapeal 1h enne kontserdi algust.

Täispilet 10 eur.

Sooduspilet õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 7 eur.

Kuni 12 a lapsed (k.a) on tasuta.

https://www.piletilevi.ee/est/piletid/kontserttuur-duo-mand-krusban--villu-talsi-rannarootsi-muuseumis-haapsalus-348239/