Uudised

Rannarootsi muuseum kutsub pärimusmuusika kohvikusse 12.09.2020

Rannarootsi muuseum kutsub pärimusmuusika kohvikusse 12.09.2020

Armsad sõbrad. Rannarootsi Muuseumil on rõõm kutsuda teid kõiki Pärimusmuusika kohvikusse laupäeval, 12.09.2020 kell 12-14.  Sel korral on meil külaliseks pärimusmuusik Merike Paberits, kes mängib meile torupilli, flööti, parmupilli ja pikkvilet. Merike räägib meile oma loo pärimusmuusika juurde jõudmisest ja muusikuameti pidamisest. Samuti tuleb juttu tema pillidest ning saab kuulda muusikat lähemalt ja kaugemalt. Eriti suure entusiasmiga jutustab ta meile oma torupillist, mille auks on ta plaani võtnud anda 50 soolokontserti üle Eesti.
Merike Paberits on vabakutseline muusik ja pilliõpetaja, kes enamjaolt viljeleb pärimusmuusikat. Oma teadmised on omandanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias pärimusmuusika interpretatsiooni erialal (MA). Lisaks on Merike arendanud oma muusikalist silmaringi osaleja ja õpetajana Eesti, Sloveenia, Prantsusmaa ja Palestiina ETNO laagrites ning olnud vahetusõpilane Göteborgi Muusika- ja Teatriakadeemias maailmamuusika erialal.

Müügil on hea valik cd-paate bändidelt, milles Merike kaasa lööb (Black Bread Gone MAd, Nikns Suns, Paberits&Tirmaste, Estonian Folk Orchestra). Sooloplaati tal veel ei ole.

Sissepääs pärimusmuusika kohvikusse on vaba annetusega, muuseumi Merekeskuse toetuseks. Tule tervena ja rõõmsana!

Avatud on muuseumikohvik oma tuntud headuses.

Rannarootsi muuseum on Haapsalus, Sadama 32.

 

​Rõõmsa kohtumiseni!

 

Rannarootsi Muuseumi pere

http://www.aiboland.ee